logo

Sobota s panem vinařem Vlastislavem KLOBÁSOU z Hustopečska - odpolední degustace u stolu v našem sklípku s talířkem francouzských klobásek

Sobota s Klobásou Výjimečná degustace, s výjimečným vinařem a jeho výjimečnými víny 22.11. 16,30 - 18.00 10 vzorků vín, degustační talířek francouzských klobásek, bagetky,kváskový chléb Cena : 495 Kč

odpoledne s vinařem VLASTISLAVEM KLOBÁSOU z Nikolčic u Hustopečí

PŘÁTELSKÁ A NEFORMÁLNÍ DEGUSTACE SE BUDE KONAT NA SEZENÍ V NAŠEM SKLÍPKU POD KOŠTOVNOU. BUDE PROBÍHAT U JEDNOHO DLOUHÉHO STOLU, KDE BUDE MÍT KAŽDÝ SVŮJ DEGUSTAČNÍ LIST, TALÍŘEK FRANCOUZSKÝCH KLOBÁSEK, SKLENICI NA VODU A VÍNO :-)

·         Degustace je řízena zástupcem vinařství.

·         Místo k posezení v Koštovně (před či po degustaci) si prosím rezervujte.

·         Start akce: 16:30 Doba trvání cca 1,5 hod.

Koštujeme 10 vzorků po cca 0,5 dcl.

+ talířek skvělých francouzských klobásek Saucisson - s lanýžem, s kachním masem, s vlašským ořechem ; pečivo

TĚŠÍME SE NA VÁS!

odkaz na web vinařství

NÁKUP VÍN S SEBOU ZA CENY ZE SKLEPA VINAŘE

495 Kč včetně DPH za osobu

Malé vinařství s velkým víny, i to je Vinařství Klobása z  Nikolčic u Hustopečí, které vzniklo před  25 lety. Základem kvality vín je 2-hektarová vinice ve viniční trati Neuperk, která se vyznačuje   vysokým obsahem vápníku a unikátním mikroklimatem. A to hlavně  díky proudění teplého vzduchu od místních rybníků. Vinařství se zaměřuje na suchá vína a produkce se pohybuje  v nízkých desetisících lahví. Hrozny jsou sbírány ručně a při výrobě vín jsou  používány pouze kvasinky z vlastních vinic. Podle potřeby vína leží na jemných kalech. Pro výrobu vín jsou ve vinařství  zásadní odrůdy:

Chardonnay, které je každoročně školeno v dřevěných sudech, exkluzivní Ryzlink rýnský, pro zdejší oblast typické  Sylvánské zelenéPálava a Tramín červený, které do této lokality také historicky patří, Rulandské šedé a z červených vín skvělý Pinot Noir a Zweigeltrebe, která jsou školena v dubových a barikových sudech.

Malé vinařství Ing. Vlastislava Klobásy, založené v roce 1997, postupně přerostlo z koníčka do profesionální podnikatelské činnosti. Hlavním pilířem jeho prestiže je dva a půl hektarová vinice v lokalitě Neuperk v Nikolčicích. Tato vinice leží v nadmořské výšce 250-350 metrů, má jihozápadní orientaci, sprašovou půdu a je bohatá na vápník, což vytváří unikátní mikroklima. Díky teplému vzduchu, který se valí od hustopečských rybníků, jsou hrozny na révových keřích vyhřívány do vysokých kvalit přívlastků.

Termíny