Sobota s panem vinařem Vlastislavem KLOBÁSOU z Hustopečska - odpolední degustace u stolu v našem sklípku s talířkem francouzských klobásek
Sobota s Klobásou Výjimečná degustace, s výjimečným vinařem a jeho výjimečnými víny 22.11. 16,30 - 18.00 10 vzorků vín, degustační talířek francouzských klobásek, bagetky,kváskový chléb Cena : 495 Kč
odpoledne s vinařem VLASTISLAVEM KLOBÁSOU z Nikolčic u Hustopečí
PŘÁTELSKÁ A NEFORMÁLNÍ DEGUSTACE SE BUDE KONAT NA SEZENÍ V NAŠEM SKLÍPKU POD KOŠTOVNOU. BUDE PROBÍHAT U JEDNOHO DLOUHÉHO STOLU, KDE BUDE MÍT KAŽDÝ SVŮJ DEGUSTAČNÍ LIST, TALÍŘEK FRANCOUZSKÝCH KLOBÁSEK, SKLENICI NA VODU A VÍNO :-)
· Degustace je řízena zástupcem vinařství.
· Místo k posezení v Koštovně (před či po degustaci) si prosím rezervujte.
· Start akce: 16:30 Doba trvání cca 1,5 hod.
Koštujeme 10 vzorků po cca 0,5 dcl.
+ talířek skvělých francouzských klobásek Saucisson - s lanýžem, s kachním masem, s vlašským ořechem ; pečivo
TĚŠÍME SE NA VÁS!
NÁKUP VÍN S SEBOU ZA CENY ZE SKLEPA VINAŘE
495 Kč včetně DPH za osobu
Malé vinařství s velkým víny, i to je Vinařství Klobása z Nikolčic u Hustopečí, které vzniklo před 25 lety. Základem kvality vín je 2-hektarová vinice ve viniční trati Neuperk, která se vyznačuje vysokým obsahem vápníku a unikátním mikroklimatem. A to hlavně díky proudění teplého vzduchu od místních rybníků. Vinařství se zaměřuje na suchá vína a produkce se pohybuje v nízkých desetisících lahví. Hrozny jsou sbírány ručně a při výrobě vín jsou používány pouze kvasinky z vlastních vinic. Podle potřeby vína leží na jemných kalech. Pro výrobu vín jsou ve vinařství zásadní odrůdy:
Chardonnay, které je každoročně školeno v dřevěných sudech, exkluzivní Ryzlink rýnský, pro zdejší oblast typické Sylvánské zelené, Pálava a Tramín červený, které do této lokality také historicky patří, Rulandské šedé a z červených vín skvělý Pinot Noir a Zweigeltrebe, která jsou školena v dubových a barikových sudech.
Termíny
Datum
Stav
Rezervace